Jump to content
Cover for Nahjul Balagha - Brev 53
Isbn: 978-91-8626-762-9
Publisher: DVV-Kultur
Category:
Religion & Beliefs History
Accessible since: March 2024

E-book

Nahjul Balagha - Brev 53

Brev 53 är Imam Alis(A) brevfördrag till Malik Ashtar(RA) då Imamen(A) valde honom till Egyptens guvernörskap och sände honom för detta uppdrag.

Detta brevfördrag är en moralisk politisk brev med en komplett serie anvisningar och riktlinjer för styrandet av ett land då som nu!

George Jurdaq, en framstående kristen forskare, presenterar en djupgående forskning i sin bok i vilken han studerat Imam Alis(A) personlighet samt jämfört detta brevfördrag med deklarationen av mänskliga rättigheter. Han anger i sin bok ”Ali; rösten av mänsklighetens rättvisa” att detta brev innefattar samtliga av rättigheterna som anges i deklarationen.

Dessutom tillägger George Jurdaq att Imam Alis(A) brevfördrag till Malik Ashtar(RA) ur flera aspekter och på många punkter är mer komplett och fulländat ur moralisk anda än deklarationen av mänskliga rättigheter. Han betonar vidare att detta är i ljuset av det faktum att Imam Alis(A) ord anförts spontant för drygt 1400 sedan medan deklarationen av mänskliga rättigheter sammanställts först under föregående sekel, efter många krig, därav två världskrig, och genom flertalet tänkare och sakkunnigas samlade kunskap, exepertis och hårda arbete under en längre tidsperiod. (Ali; rösten av mänsklighetens rättvisa av George Jurdaq 1970Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone