Jump to content
Cover for Svenska Folkbibeln 2015
Isbn: 978-91-8668-397-9
Publisher: Stiftelsen Svenska Folkbibeln
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: March 2024

E-book

Svenska Folkbibeln 2015

Världens i särklass mest lästa bok, tryckt i miljarder exemplar och översatt till tusentals språk. Varför har Bibeln blivit så älskad genom alla tider? Jesus sade: "De ord som jag har talat till er är Ande och liv... Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå" (Joh 6:63, Matt 24:35).

Svenska Folkbibeln är en grundtexttrogen bibelöversättning med bred förankring i vår svenska kristenhet. Den kom ut första gången 1998 och därefter i en språkligt reviderad utgåva 2015. Målet har varit att översättningen ska låta Bibeln vara det den själv utger sig för att vara - Guds ord till människan. Därför har översättare och referenter lagt stor vikt vid grundtextens exakta betydelse, parallellt med ansträngningen att ge översättningen en modern språkdräkt.

Svenska Folkbibeln har tryckts i över två miljoner exemplar och varit till glädje för bibelläsare överallt i Sverige och Svenskfinland. Denna version i e-boksformat är ännu ett positivt steg i vårt uppdrag att göra Bibeln tillgänglig för alla.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone