Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett partis fall och uppgång
Isbn: 978-91-2713-326-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: mars 2012

E-bok

Ett partis fall och uppgång

Det krävdes en katastrof och miljoner från överklassen för att Fredrik Reinfeldt skulle bli statsminister. De nya moderaternas väg till makten är en rafflande historia om ett parti som 2002 stod på ruinens brant, men som kom tillbaka och knäckte socialdemokraterna.

Stämningen på moderaternas valvaka 2002 var tryckt. Valresultatet var ett fiasko. Flera högt uppsatta personer grät. Ingen dansade under discokulan och den dåvarande partiledaren Bo Lundgren gömde sig. Den då relativt okände Fredrik Reinfeldt tvingades istället möta pressen.

Här avslöjas hur det gick till när det svårt sargade partiet reste sig som fågel Fenix ur askan. Hur den tidigare politiken dömdes ut och skrevs om. Och hur partiets ekonomi räddades genom hemliga sällskap som samlade in miljoner från anonyma givare.

Författaren har intervjuat en rad personer med stor kunskap om partiet, från katastrofvalet till framgångsåren. Bland dem finns avhoppare som nu känner sig fria att berätta om spelet i kulisserna. Nya, häpnadsväckande uppgifter har vaskats fram.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone