Jump to content
Cover for Den vänstra vägen
Isbn: 978-91-8898-142-4
Publisher: Stellar förlag
Category:
Novels Crime & Mystery Religion & Beliefs
Accessible since: April 2024

E-book

Den vänstra vägen

Han är regissören på gränsen till sitt stora genombrott. Snart ska han bli pappa och tillsammans med sin fru flyttar han ut till ett ensligt renoveringsobjekt på landet.

En mörk kväll lämnar någon en låda med ett avhugget gethuvud utanför deras dörr. Varför?  

Under skrivandet av tv-serien Inferno har han gått med i ett hemligt sällskap. Till en början handlar det om research inför serien, men sakta men säkert blir han alltmer hänförd av de mörka sekteristiska ritualerna och framgången de lovar. När han till sist vill backa ur är det redan alltför sent.  

I takt med att det märkliga huset blir beboeligt och att sonen kommer till världen sugs han djupare in i sällskapets mörka värld. Är han på väg mot galenskap eller upplysning?  

Den vänstra vägen är en spänningsroman om tro, identitet och vad som väntar bortom döden - och om en tv-serie med ett djupt mänskligt mörker.

 

Olof Spaak är uppvuxen i Ängelholm och London och har studerat litteraturvetenskap i Lund och filmvetenskap i Stockholm. Han bodde tidigare långt ute på den skånska landsbygden men har nu rotat sig i Malmö. Olof är verksam som regissör och manusförfattare för spelfilm och tv-serier och debuterade med den guldbaggevinnande långfilmen Trädgårdsgatan. Han har gjort serier som Den som dräperSanningen och Gåsmamman. I skrivande stund regisserar han på den nya säsongen av Sveriges kanske mest populära serie, Tunna blå linjen.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone