Jump to content
Cover for Egon Nilssons bästa affär
Isbn: 978-91-8987-028-4
Publisher: Bookea
Category:
Novels Crime & Mystery Humour
Accessible since: November 2023
Narrator: Sebastian Karlsson
Length: 9 hours 7 minutes

Audiobook

Egon Nilssons bästa affär

I mitten av 1980-talet gör Egon Nilsson, en erfaren säljare av pappersmaskiner, sitt livs bästa affär med Sovjetunionens industridepartement som kund.

En stormig vårkväll trettio år senare utanför Mullsjö, i gränstrakterna mellan Skaraborg och Småland, är högstadieläraren Siv Olsson på väg hem från ett lika stormigt föräldramöte. På skogsvägen utanför sitt hus, tiotals mil från närmsta hav, hittar hon en utslagen dykare. Mot bättre vetande tar Siv med sig mannen hem.

Det visar sig vara en sovjetisk marinofficer som i 27 år har levt på Vänerns botten, i en hemlig undervattensbas, i tron att Sovjetunionen fortfarande existerar.

Sivs möte med mannen innebär en sommar där hela hennes liv ställs på ände. Det relativt lugna livet som språklärare i det fridfulla Mullsjö är slut när hon och hennes nyfunna bekantskap blir jagade av någon som vill göra sig av med spåren till det förflutna.

"Egon Nilssons bästa affär" är en humorfylld internationell spionthriller om Sovjetunionens sammanbrott och lite annat. Berättelsen utspelar sig i huvudsak i ån Tidans dalgång, från dess källor i söder till utloppet i Vänern.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone