Jump to content
Cover for Tyst : de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns
Isbn: 978-91-8002-249-1
Publisher: Mondial
Category:
Psychology
Accessible since: September 2022

E-book

Tyst : de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns

Av alla människor i vår omgivning är en tredjedel introverta. De lyssnar hellre än pratar, läser hellre än festar, skapar hellre en marknadsför sig.

Ofta är det ett drag som inte belönas. Men i sin numera klassiska bok berättar Susan Cain varför de tysta tvärtom är helt avgörande för våra samhällen. Med nedslag i såväl historien som forskningen och samtida livsöden visar hon vari styrkan hos de introverta ligger, och hur mycket vi förlorar på att underskatta dem.

Tyst har hyllats som en genuin och banbrytande bok med kraft nog att förändra omgivningens sätt att se på de introverta, och de introvertas sätt att se på sig själva.

*

Det är förförisk läsning ... med understrykningspenna i hand markerar jag den ena meningen efter den andra, hojtar påståenden till min man, typsorterar bekanta i allmänhet och mig själv i synnerhet.
Anna Hellsten, Sydsvenskan

Ett försvarstal för dig som inte minglar med lätthet. Och vad vore världen utan Bill Gates, Hillary Clinton och alla andra introverta, men ack så briljanta, människor?
Elsa Westerstad, Fokus

En röst för de tysta. Cain vänder upp och ner på vedertagna värderingar och ger oss en värdefull tankeställare.
Mats Ternblad, Expressen

Tyst är en guldgruva av information och Cain har gjort en banbrytande insats för att bryta introversionens stigma.
Johan Norberg, Svenska Dagbladet

För alla oss som under uppväxten aldrig förmådde vara utåtriktade, som aldrig kunnat bjuda på oss själva, så är den nya boken Tyst av Susan Cain en revansch och en uppenbarelse.
Jan Gradvall

*

Susan Cain (f. 1968) har arbetat som affärsjurist och undervisat i förhandlingsteknik vid storföretag, advokatbyråer och universitet. Hon är utbildad vid Princeton University och Harvard Law School. Debuten Tyst blev en internationell succé. År 2022 gav hon ut boken Bitterljuv.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone