Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Garderobsmördaren
Isbn: 978-87-2618-989-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2019
Uppläsare: Anja Cederved Schmidt
Length: 35 minuter

Ljudbok

Garderobsmördaren

Under en väldigt kort period under sommaren 1982 blir ett flertal äldre damer överfallna, misshandlade, och rånade i sina egna hem i Stockholm. Gärningsmannen går till väga på samma sätt varje gång, han gömmer sig och följer efter damerna in i lägenheten efter att de varit ute. Han vill att de ska visa honom vart pengarna finns, men innan de hinner svara blir de slagna och inlåsta i en garderob som kväver deras skrik. Flera brott anmäls till polisen, och damerna som rånats återfinns vid liv, om än illa tilltygade. Snart blir polisen utkallad till en lägenhet där de finner en kvinna i garderoben, som är död.

Polisen eftersökningar efter gärningsmannen eskalerar, och de lyckas säkra viktiga bevis från mordplatsen. Men poliserna vet att tiden är knapp, och att det nog inte dröjer innan gärningsmannen slår till igen.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone