Hoppa till innehållet
Omslagsbild för På jakt efter livets essens: om spekulerande grundskolebarn
Isbn: 978-91-4402-450-9
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Filosofi Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

På jakt efter livets essens: om spekulerande grundskolebarn

Denna bok beskriver och analyserar grundskolebarns attityder till livet. Vad är de rädda för och vad längtar de efter? Hur är barnens attityder till kamrater och till Gud? Kanske är det så att morgondagens folkliga religion kan skönjas i barnens gudsförhållande.

I boken jämförs attityder insamlade under en tioårsperiod och särskild hänsyn tas till omvärldshändelser i när- och fjärrområde. Författaren undersöker vad barnen vet om de vuxna – om de vuxnas rädsla och ensamhet, om deras glädje. Ett kapitel redovisar barnens syn på världens alla orättvisor. Hur ser framtiden ut? Vad tror barnen att de vuxna tycker? Författaren för fram barnen som en förändrande kraft och ger förslag på en framtidsdidaktik som bygger på andlighet, känslor och kärlek.

Boken är främst avsedd för lärarutbildningen och för yrkesverksamma lärare, men är även lämplig för andra utbildningar där fördjupad kunskap om barns tankar är nödvändig. Boken är en guldgruva för alla som är intresserade av hur framtidens vuxna spekulerar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone