Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dagen då någonting hände och inget var sig likt
Isbn: 978-91-8100-390-1
Förlag: Bookea
Kategori:
Bilderböcker
Tillgänglig sedan: juli 2024

E-bok

Dagen då någonting hände och inget var sig likt

"Dagen då någonting hände och ingenting var sig likt" är en gripande skildring av en barndom präglad av ständig förflyttning och omställning. Genom den lilla gossens ögon får vi följa med på en resa genom minnen och platser, där varje nytt hus symboliserar ett kapitel av hans uppväxt.

"I vilket hus var det jag hörde hemma egentligen, då när jag växte upp? Det var längesedan så ibland minns jag inte. Husen var så många, de stod på olika platser. Vi flyttade en del, min mamma och jag." Trots den rörliga tillvaron finns det något som består – fåglarna. De fanns alltid där, oavsett var han bodde. Med en poetisk ton och en djup känsla av nostalgi återger författaren hur fåglarna blev en konstant tröst och ett tecken på kontinuitet i en annars föränderlig värld.

"Men jag minns fåglarna, de fanns alltid, var jag än bodde. Jag glömmer dem aldrig."

Den här boken berättar inte bara om flyttarna och de fysiska husen, utan också om den inre resan – tankarna, oron, längtan och hoppet hos ett barn som försöker finna sin plats i världen. Genom detaljerade skildringar och reflektioner får läsaren en djupare förståelse för hur barndomsminnen formas och påverkar oss genom livet.

Författarens ord väcks till liv med hjälp av Lasses vackra illustrationer, som på ett skickligt sätt fångar essensen av varje ögonblick och ger boken en extra dimension av känslomässig resonans. Varmt tack, Lasse, för att vi återigen får njuta av dina fina bilder.

Låt dig svepas med av en berättelse som är lika mycket en hyllning till barndomens magi som en påminnelse om att vissa minnen aldrig bleknar, oavsett hur mycket tiden går.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone