Jump to content
Cover for Boken för dig som en dag ska dö
Isbn: 978-91-5263-920-7
Publisher: Verbum
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: July 2024
Narrator: Philip de Croy
Length: 4 hours 12 minutes

Audiobook

Boken för dig som en dag ska dö

Mitt i chocken, mitt i sorgen – vad händer och vad måste du göra?

Philip de Croys bok är en hjälp i såväl tankar som samtal om döden och begravningen. Boken är till för dig som drabbats av sorg och ska begrava en anhörig eller för dig som vill fundera över din egen begravning. Den ger handfasta råd kring det praktiska som ska ordnas i samband med ett dödsfall.

Hur ser dödens juridik ut: om dödsbo, bouppteckning och arvskifte. Vem måste informeras? Vad händer med kroppen? Vem tar hand om den och vad kan man lägga med i kistan? Vad ska du tänka på inför en begravning och hur ser traditionerna i våra vanligaste samfund ut?

I första hand beskrivs Svenska kyrkans och Equmeniakyrkans begravningsgudstjänster, men även andra kristna samfund tas upp. Tack vare att också andra religioner och traditioner benämns är boken aktuell oavsett vilken religion man tillhör eller oavsett om man är troende eller inte.

I Sverige har döden professionaliserats, många har aldrig sett någon avliden och när vi ställs inför döden lämnas vi ofta ensamma. Men även om vi lever på en plats långt från krig och hungerkatastrofer finns döden här och den kommer med många frågor. När begravningen över blir det ofta oändligt tyst. Vardagen är inte längre densamma.

Boken avslutas med tankar och känslor som följer med döden, samtidigt som livet går vidare.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone