Jump to content
Cover for Historien om Jeshu ben Pantera - Den största historien av alla
Isbn: 978-91-8100-025-2
Publisher: Bookea
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: April 2024

E-book

Historien om Jeshu ben Pantera - Den största historien av alla

Många människor har idag svårt att ta till sig kristendomen med dess mirakelutsagor, som till exempel jungfrufödsel och uppståndelse från det döda. Den här skriften söker därför förstå verkligheten bakom nya Testamentets berättelser och så att säga göra dessa begripliga för moderna människor.

För att bland annat förstå hur Jesus liv och lära utvecklade sig, behandlas så här Jesus ursprung och familjeförhållanden. Vidare undersöks också hur en modern människa skulle kunna förstå denne märklige mans förmåga att bota sjuka människor.

Men naturligtvis, en central del i denna skrift utgörs av vad som hände under den här egendomliga påskhelgen i Jerusalem för drygt 2000 år sedan. Vad skedde egentligen när Jesus då korsfästes på långfredagen och sedan påstods ha återuppstått på påskdagen? Hur skall man som modern människa kunna förstå detta?

I denna strävan; att förstå Jesus liv, gärning och lära med nutida referensramar, har den kvinna som kommit att kallas Maria Magdalena fått en oerhört stor betydelse. Långt större än vad författaren ursprungligen kunde tänka sig. Och det är de religiösa källskrifterna som gett honom denna insikt!

Det som skildras här är en lång och krokig resa, vilken börjar i en liten galileisk by och sedan slutar i romarrikets huvudstad.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone