Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lukas evangelium och Apostlagärningarna
Isbn: 978-91-8891-622-8
Förlag: Stiftelsen Svenska Folkbibeln
Kategori:
Religion
Tillgänglig sedan: april 2024
Uppläsare: Swen Bergling
Length: 5 timmar 49 minuter

Ljudbok

Lukas evangelium och Apostlagärningarna

Änglar förkunnar hans födelse. Profeter pekar ut hans väg. Och när han vuxit upp, träder Jesus fram med ett budskap om kärlek och medmänsklighet. De religiösa ledarna räds hans popularitet och röjer honom ur vägen, men även när korsets spikar drivs genom hans händer ber han ”Far, förlåt dem, för de vet inte vad de gör”.

Lukas som skrivit detta evangelium är en noggrann historiker som sammanställt en bredd av olika källor och särskilt tagit fasta på Jesu möten med kvinnor och andra som var marginaliserade i det dåtida samhället.

Efter evangeliet kommer Lukas uppföljare Apostlagärningarna, som skildrar hur Jesus sänder ut sina lärjungar att sprida budskapet över hela Medelhavsområdet. Judar, greker och romare finner hopp och kärlek genom tron på Jesus, från Jerusalem och ända till huvudstaden Rom.

Texten är hämtad från Lukasevangeliet och Apostlagärningarna ur Bibeln, världens mest lästa bok med miljarder exemplar i tryck. Språkdräkten är från Svenska Folkbibeln, en traditionell och grundtexttrogen bibelöversättning med bred förankring i svensk kristenhet.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone