Jump to content
Cover for Politikern bakom masken
Isbn: 978-91-8100-059-7
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: March 2024
Narrator: Anni Bernhard
Length: 7 hours 24 minutes

Audiobook

Politikern bakom masken

ULF LOMANDER är rejält skoltrött och börjar jobba direkt efter nian. Han jobbar ett tag på det lokala sågverket och tar sedan värvning. Han hoppar av det militära när studiesuget kommit tillbaka. Lomander bygger upp en vision om hur det politiska landskapet ska förändras. Han går med i socialdemokratiska partiet, och via kommunpolitiken blir han riksdagsman.

Han utses till gruppledare och speciell koordinator. Då skrider han till verket med sin vision. Bland annat fråntas den så kallade kanslihushögern sina höga politiska poster. Lomander ser till att ett nytt parti aldrig tillåts bli registrerat som parti. Han är ungkarl men har en speciell relation till den kvinnliga vaktmästaren Vera som jobbar i Rosenbad. Lomanders främsta intressen är speedway och musik.

Boken är en politisk roman med mycket humor, ironi men även mycket allvar. Ulf Lomanders politiska filosofi är genuin arbetarpolitik och som avspeglar sig i många beslut som tas av regering och riksdag. Men vad han egentligen eftersträvar är det ingen som vet. Han är så obekväm så att CIA kidnappar honom och försöker skrämma honom.

Politik har författaren Conny Blomander följt och intresserat sig för sedan han var 15 år gammal. Han tänkte bli lärare och läste till det i två år, innan livet ville annat. Han förblev journalist i 37 år. Han har även undervisat i SFI för flyktingar på Oskarshamns folkhögskola. Efter pensionen 2019 skrev han den lokalt uppskattade boken Mannen med guldklubborna, som handlar om IK Oskarshamns storsatsning 1992 som sedermera ledde till att IKO gick upp i SHL 2019.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone