Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Patienterna
Isbn: 978-91-8991-227-4
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Patienterna

I romanen "Patienterna" av Muhamed Mahmutovic möter vi Omer, en medlem av Army of Bosnien och Hercegovina, som nu letar efter en ny början i Sverige. Driven av en djup önskan om rättvisa och hämnd för sin brors död, börjar Omer en riskfylld resa. Han antar en falsk identitet som nationalistisk serb, en resa som tar honom genom en mosaik av karaktärer – från vanliga medborgare till krigsförbrytare.

Mahmutovics berättelse är en mästerlig väv av filosofi, religion, diskriminering och ekonomi, vilket speglar de komplexa realiteter som formerar våra liv. Genom Omers ögon utforskar vi de djupa sår som kriget har lämnat efter sig, och de utmaningar som invandrare möter i sökandet efter identitet och tillhörighet i ett nytt land.

”Patienterna” är en gripande skildring av konsekvenserna av krig och den långa skuggan av det förflutna. Mahmutovic för oss på en resa som kulminerar i Norge, där Omer ställs inför den ultimata prövningen av sin strävan efter rättvisa. Detta är en berättelse om mänsklighetens motståndskraft, om de osynliga band som binder oss samman, och om den komplexa vägen mot försoning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone