Jump to content
Cover for Solroseffekten
Isbn: 978-91-8002-478-5
Publisher: Mondial
Category:
Memoirs & Biography History
Accessible since: February 2024
Narrator: Linda Santiago
Length: 7 hours 22 minutes

Audiobook

Solroseffekten

»Om du möter en brunbjörn i de svenska skogarna ska du prata lugnt med den och backa. Ser den ut att vilja anfalla hjälper det att spela död. Men den ryskåbjörnen är inte en brunbjörn, utan en svartbjörn. Blir du attackerad och lägger dig på marken kommer den att döda dig. Det gäller att slå tillbaka med allt du har.«

När Ryssland en tidig februarimorgon tågar in i Ukraina förändras Lena Wilderängs liv i grunden. Nu handlar allt om att hjälpa till. Hon säger upp sig från sitt jobb och ­börjar köra begagnade ambulanser och brandbilar till fronten. Och medan månaderna går, utan ett slut i sikte, blir insatserna allt högre.

Solroseffekten är en berättelse om ett krig. Om de som har lyckats fly och om de som stannat kvar, om soldater, barn och babusjkor. Men det är också en berättelse om mod, moral och medmänsklighet, som ställer alla inför ­frågan: Vad har den enskilde för ansvar när liv står på spel?

 »Lena Wilderängs vardagliga appell är en vacker påminnelse om vad vanliga medborgare i Europa kan göra.«
DN

*

Lena Wilderäng är professionell äventyrare och brandman. Hon är född 1983 i Moskva och flyttade till Sverige 1996. Hon har fått medalj i Ukraina och blivit utsedd till en av Årets kvinnor 2023 av Expressen för sina hjälpinsatser.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone