Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Terra Incognita
Isbn: 978-91-8988-798-5
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Terra Incognita

Broder Ambrosius, en klerk med hemligheter, finner tröst i Burgundklostrets stora bibliotek tills han en dag får veta att han är utvald till ett ärofyllt uppdrag: att bistå ett oansenligt dotterkloster vilket ber om hjälp att få sin martyr kanoniserad till helgon.

Helt utan världslig erfarenhet, boklärd och opraktisk, blir han hastigt och lustigt utnämnd till Inkvisitor, men är i själ- va verket utsparkad från klostergemenskapen och dessvärre är målet för resan Terra Incognita – det okända landet – ett avlägset område långt borta med hedningar och monster. Som följeslagare får han en smutsig pojke, Hugo, och de båda lyckas efter svåra strapatser ta sig fram till målet, men väl där har under tiden omständigheterna förändrats och abbot Gerhardus i Alvastra kloster sätter hinder i vägen för en utredning.

Men Ambrosius, nu en sökare efter Sanningen, hävdar sin nya status, trotsar abboten och startar en ambitiös utredning. I sin besatthet och olycksaliga strävan överskrids både gränser och klosterregler och Inkvisitorn möter en alltmer bisarr och farlig omgivning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone