Jump to content
Cover for Herrens år 1402
Isbn: 978-91-7945-785-3
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Crime & Mystery History
Accessible since: November 2023
Narrator: Håkan Julander
Length: 12 hours 34 minutes

Audiobook

Herrens år 1402

Det är maj i Herrens år 1402 när liket efter Sigmund Bödker hittas i en stuga utanför Visby. Han har blivit brutalt mördad och ansiktet är sönderslaget. Det hela ger intryck av att ha varit en avrättning eller en våldsam hämnd, och eftersom Sigmund var en ökänd lurendrejare och falskspelare finns det många misstänkta.

Tyska ordens Thierry av Liège leder utredningen, till en början med en närmast uppspelt nyfikenhet. Men när spåren leder till stadens prostituerade och sodomiter, med kopplingar till flera inflytelserika stadsbor, kommer Thierry allt längre från en lösning.

Samtidigt har Visbys fogde och Tyska orden fullt upp med att rusta inför ett väntat danskt angrepp, och fogden misstänker att drottning Margareta har placerat en kunskapare bland hans knektar. När dödsoffren dessutom blir fler, och även Thierry själv tycks vara hotad, blir situationen alltmer desperat. Gärningsmannen söks bland horpojkar och spelare, köpmän och klosterbröder, ja till och med i Tyska ordens egna led. Vem är schackbrädets kung, och vilka är bönder som kan offras?


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone