Jump to content
Cover for Vara dig trogen
Isbn: 978-91-8978-273-0
Publisher: Bookea
Category:
Novels Romance
Accessible since: September 2023
Narrator: Sofia Berntson
Length: 12 hours 1 minute

Audiobook

Vara dig trogen

Han höll hennes hand i ett hårt grepp. Blicken var mörk och allvarlig. "Kommer du ihåg löftet vi gav varandra, att vi skulle vara varandra trogna tills döden skiljer oss åt?"

Anna är lyckligt gift med Erik, uppskattad präst i den norrländska småstaden Östansjö. När människor börjar strömma till kyrkan jublar hon, men inser snart att det hela utvecklats till en äktenskaplig mardröm.

Erik blir alltmer uppslukad av arbetet men i stället för att vända sig till henne söker han stöd hos en av församlingens nya kvinnliga medlemmar.

En olycka gör att Anna isoleras från familjen och när hon återvänder hem har allt förändrats, såväl i församlingen som i relationen till maken. Anna måste avgöra var lojalitetens gräns går.

Vara dig trogen är en relationsroman som rymmer svartsjuka, åtrå och övergrepp i religionens namn. Den handlar om gränser och vad som kan få oss människor att överträda dessa.

Malin Westling prästvigdes för Växjö stift 1996 men omskolade sig till lärare efter bara tre års församlingstjänst. Idag arbetar hon som skolchef i Piteå kommun. Debutromanen Vara dig trogen är inspirerad av hennes tid i kyrkan och de livsfrågor hon mötte där.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone