Jump to content
Cover for Där Källan springer fram
Isbn: 978-91-8073-482-0
Publisher: Visto förlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2023
Narrator: Cecilia Bergwall
Length: 5 hours 3 minutes

Audiobook

Där Källan springer fram

Tord Brunkel ljuger om vattnet. Han kommer att förstöra allt!

Hälsningar från en som vet

Något står inte rätt till i Viljelösa ... Sören vet det. Träden dör runtomkring dem, men ingen gör någonting. Ingen lyssnar. Kanske för att vuxna sällan bryr sig om sådant som är viktigt på riktigt. Kanske för att han bara är 12 år. Rädslan växer i Sören.

När Sören får brevet förändrar det allt. Han bestämmer sig för att ta saken i egna händer, något han kommer att ångra många gånger. För vem är det egentligen som har skrivit brevet? Vad är det för konstigt med Tord Brunkel? Och vad är det som händer i Glömda huset? Sören har så många frågor men en är viktigare än alla andra: Vem ska egentligen ta ansvar för att rädda Viljelösa, eller - för att rädda hela planeten?

Där Källan springer fram är en spännande och drabbande mystikbok om miljö, mod och att våga lita på sin magkänsla. Boken är den första delen i serien om Kampen för vattnet.

"Mycket bra!" Tycker BTJ

[ ] Det känns rätt i tiden med en skönlitterär klimatbok som sätter ord på den oro som nog många barn känner. Tillsammans med Sören kan man fråga sig varför ingen gör något. [ ] Kanske kan läsningen bidra till att målgruppen känner sig mindre ensamma i sin klimatoro. Lektör Katharina Keller - BTJ Häfte 03:2023


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone