Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tomma ögon
Isbn: 978-87-4280-432-2
Förlag: Jentas
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2023
Uppläsare: Johanna Hermann Lundberg
Length: 11 timmar 7 minuter

Ljudbok

Tomma ögon

Den bästsäljande spänningsförfattaren Charlie Donlea är tillbaka med en otroligt skickligt skriven thriller som kommer att hålla läsaren i sitt grepp från första till sista sidan.

Alex Armstrong har ändrat hela sin identitet – sitt namn, sitt utseende och sin bakgrund. Hon är inte längre den skräckslagna tonåring som tv-tittarna såg föras ut i handbojor från sitt hem den natt då hennes familj brutalt mördades. Flickan, Alexandra Quinlan, som i media kallades Tomma ögon, greps för morden men lyckades rentvå sitt namn och vittnade senare i det mycket uppmärksammade förtalsmålet som fängslade en hel nation.

Det har nu gått tio år men Alex söker fortfarande efter svar på vad som hände natten då hennes familj mördades. Samtidigt tvingas hon dölja sin riktiga identitet från true crime-fanatiker och lystna reportrar som desperat försöker hitta henne. Som rättslig utredare arbetar hon även outtröttligt för att söka upprättelse åt andra. Till exempel Matthew Claymore, som är misstänkt för försvinnandet av flickvännen Laura McAllister.

Vid försvinnandet var journaliststudenten, Laura, precis i färd med att avslöja en explosiv story om nedtystade våldtäktsfall på universitetet där hon själv studerade. Alex tror att Matthew är oskyldig och gör uppseendeväckande avslöjanden om universitets fakultet, studentföreningens medlemmar och mäktiga föräldrar som är beredda att göra vad som helst för att skydda sina barn.

Och det mest chockerande av allt – när Alex gräver i Lauras försvinnande upptäcker hon oväntade kopplingar till mordet på sin familj. Trots de till synes stora skillnaderna mellan brotten bygger de båda på en otäck sanning: ingen är riktigt den de verkar vara ...

---

”I den här ambitiösa thrillern väver en av mina favoritförfattare, Charlie Donlea, ihop två till synes separata mysterier på ett smart och fullkomligt oväntat sätt, vilket visar på hans briljans som författare. Tomma ögon fångar läsaren redan under de första isande sidorna och släpper inte taget förrän boken är slut. Donleas fans kommer att älska den!” – Mary Kubica

”Den fängslande händelseutvecklingen leder Alex till universitetets fakultet och studentförening, vidare in i de stenrikas värld där kontakter betyder allt och där hon finner kopplingar till mordet på sin familj. Den skarpa blicken på rättssystemet, privilegier och utnyttjande är något som inte bör missas.” – Publishers Weekly, recension.

”En av Donleas bästa thrillers! Tomma ögon fick mig att spekulera boken genom och slutet överrumplade mig totalt. Jag läser ofta thrillers och det är sällan man blir överraskad, men den här gången blev jag det verkligen!” – Goodreads-recension

”En av de romaner jag längtat efter mest i år och den höll måttet. Nervkittlande!” – Goodreads-recension

”Vilken otroligt uppslukande och spännande läsning! Den fångar dig från början till slut!” – Goodreads-recension

”WOW! En bok jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig. Högt tempo och ibland rusade hjärtat.” – Goodreads-recension

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone