Jump to content
Cover for Filosofi för livskrisare
Isbn: 978-91-8977-404-9
Publisher: Eget Förlag Sverige AB
Category:
Philosophy Medicine & Health
Accessible since: September 2023

E-book

Filosofi för livskrisare

Det här är en bok om att vara vilsen och känna att saker skaver. Att inte veta vem du är eller vad du vill.

Det är också en bok om att vara nyfiken på dig själv och utforska hur du lever. Att våga stanna kvar i känslorna och det jobbiga, för att kunna hitta riktningen du egentligen vill ha. En filosofisk och praktisk guide för att förstå livet och kunna göra bättre val.

I boken kommer du att möta tio personer som har olika dilemman, skav eller livskriser. Berättelserna är inspirerade av verkliga samtal men är omskrivna och anonymiserade med respekt för personernas integritet. En del berättelser kanske du känner igen dig i. Som att livet känns meningslöst eller att du är orolig att livet går dig förbi. Hur det är att vara anhörig till missbrukare. När relationerna fylls av konflikter och när vardagen är full av stress eller prestationskrav. Utifrån dessa berättelser får du möjlighet att ta del av det existentiella perspektivets grundläggande syn på livet.

Min förhoppning är att boken ska göra dig nyfiken på det existentiella perspektivet och att det kan vägleda dig i vad det innebär att vara människa. Jag hoppas även att berättelserna och reflektionsfrågorna i boken kan väcka något i dig. Dela gärna dina tankar och känslor med andra i din närhet.

Det existentiella perspektivet är ett sätt att se på livet och det kan berika din relation till dig själv, till andra och till din omvärld. Du är din egen möjlighet.

Ta god tid på dig att läsa och fundera på frågorna. Stressläs inte! Läs lite då och då, klottra i boken, gör den till din. Låt den vila en tid, läs sedan om den i sin helhet, eller bara valda partier, se om tankarna ändras. Skriv gärna ner dina reflektioner.

Innehållsförteckning
Vad har filosofi med min livskris att göra?
1. Livet består av både och
2. I ständig process och ovisshet
3. Är din fysiska värld bra för dig?
4. Kroppens signaler
5. Alltid i relation till andra
6. Relationen till dig själv
7. Den levda tiden
8. Känslorna som vägvisare
9. Vår omvärld formar vardagen
10. Kreativitet – grundläggande för existensen
Det existentiella samtalet

Om författaren
Maria Lindquist är existentiell vägledare. Hon leder samtal i de stora livsfrågorna och hjälper människor i situationer som kan vara svåra att hantera på egen hand.

Recensioner
"Boken kan rekommenderas till både novisen och veteranen inom existensfilosofi eftersom den knyter an till den så ofta abstrakta filosofin till vardagen – vilket gynnar varje läsare, oavsett nivå."
- Tidningen Svensk Filosofi

"Jag har ingen tidigare erfarenhet av existentiella samtal, men boken fångade verkligen min nyfikenhet!"
- Anna Wallin

"Boken får en att känna hopp och mod."
- Lena Landin

--

Det här är en bok i förlagets serie kunskap på nolltid. Den vänder sig till dig som vill veta mer om existensfilosofi och existentialism, och hur filosofi kan hjälpa dig i livets alla kriser.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone