Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kaj Engström : Liv och konst
Isbn: 978-91-8901-997-3
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: augusti 2023

E-bok

Kaj Engström : Liv och konst

Kaj Engström är en spännande konstnär som alltid gått sin egen väg i livet och konsten. Fåröprofilen återkommer alltid till sin ö där hans fars ateljé har blivit hans egen och där de dagliga vandringarna leder till nya tankar och berättelser. Engströms konst bjuder på många världar och skilda uttryck: fabeldjur, ballerinor, fiskar och fåglar. Naturen är hans livselixir. Inte minst lammen speglas ofta i den magiska, kluriga och ibland vemodiga bildvärld som är hans. Han arbetar i såväl betong, som brons, måleri och skulptur.

I boken har författare och fotograf följt huvudpersonen under lång tid och fått komma nära. I ord och bild skildras en fri själ och levnadskonstnär som berättar fantastiska historier och som visar sina viktigaste platser i livet.

Stefan Nilssons foto är närgånget men varsamt och Tina K Persson har fångat konstnären med ett följsamt språk. Vi får följa med på en resa i tid och rum där man också kan se hur Kaj Engström utvecklats som konstnär från sin ungdom till i dag.    

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone