Jump to content
Cover for Elara och energikrisen
Isbn: 978-91-8077-250-1
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 9-12 years Fantasy & Sci-Fi 6-9 years For emergent readers Humour
Accessible since: June 2023
Narrator: Louise Löwenberg
Length: 27 minutes

Audiobook

Elara och energikrisen

Ester, Matti och Elara försöker laga Elaras rymdskepp. Hon vill väldigt gärna lämna jorden och fortsätta sin resa hem. Men för att laga skeppet behöver de något kraftfullt nog att ge skeppet tillräckligt med energi för att komma iväg. Månssons spionkor lurar överallt, men kanske kan Månsson kan vara till hjälp den här gången?

Beppe Singer är välkänd programledare, producent, författare och föreläsare. Bland annat har han varit programledare för Det Stora Experimentet som vann Kristallen 2017 för Årets bästa barn- och ungdomsprogram, och har också fått pris som Årets folkbildare 2011 för teveprogrammet Hjärnkontoret. Han är författare till bokserien Beppe testar

Illustrationerna är gjorda av Katarina Vintrafors. Hon har illustrerat mer än 50 barn- och ungdomsböcker, men är även konstnär och designer.

 

Sagt om Elara och den stora kraschen:

Här finns inslag av både humor och sci-fi. /…/ En spännande och fantasifull berättelse om möten, olikhet och förståelse för att vi kan vara annorlunda. 

Gunilla Essén, BTJ


Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna om Elara ligger på nivå 4 av 6.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone