Jump to content
Cover for Idde och maskeradkalaset
Isbn: 978-91-2973-554-3
Publisher: Rabén & Sjögren
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: May 2023

E-book

Idde och maskeradkalaset

Idde fyller år och ska ha ett stort maskeradkalas hemma. Det är ballonger, discoljus och mamma har förberett lekar. Åh så roligt det ska bli med kalas. Riiing riiing! Det ringer på dörren och där står Iddes kompis Miriam utklädd till katt. Precis som Idde, men Miriam har den fina kattdräkten från affären, dräkten som Idde önskade sig men inte fick. Idde kan inte leka, inte dansa, inte käka popcorn. Hon kan bara titta på Miriams maskeraddräkt, den är otrolig. Hon blir så avundsjuk att hon inte vet vad hon gör.

Tredje boken om älskade kattokiga Idde, en fristående fortsättning på böckerna Idde och Hajen (2019) och Idde och den bortsprungna katten (2021).

Bakom böckerna står prisbelönta serieskaparen Ellen Ekman, som med humor och värme gestaltar avundsjuka och vänskap. Ellen har tidigare också illustrerat Veckan före barnbidraget, Hemma hela sommaren och böckerna om Stella och Olle och Bolle.

Sagt om böckerna med Idde:

”Ellen Ekmans handlingskraftiga Idde tar raskt saken i egna händer i denna varmt humanistiska bilderboksskildring.” DN

”Högsta betyg! Den här berättelsen har allt man kan önska av en barnbok, den är varm och äkta och samtidigt får läsaren veta mycket om katter och allt vad de behöver.” BTJ

”Jag älskar Ellen Ekmans detaljrika bilderböcker. /…/ Idde och den bortsprungna katten rymmer mycket värme och kärlek, precis som alla Ekmans böcker.” SydsvenskanLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone