Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Oksana och Andrej
Isbn: 978-91-8739-382-2
Förlag: Celanders förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Oksana och Andrej

”Henrik Brändén har skrivit en bok som kan hjälpa oss att förstå det krig som idag rasar i Europa. I sin romandebut tar han kärlek till hjälp; en kärlekshistoria, ett stundande bröllop, ett par som försöker blicka framåt tillsammans – Oksana och Andrej. Det är romantiskt, tragikomiskt, och väldigt politiskt på ett kärleksfullt folkbildande sätt.”
—America Vera-Zavala, författare, dramatiker, aktivist
Kommunismen har fallit och Ukraina har just blivit självständigt. Oksana, nationalist och aktiv i självständighetsrörelsen, har funnit Andrej, övertygad kommunist och ryssvän. Dagen innan de skall gifta sig möter deras föräldrar varandra för första gången. De upptäcker då att familjernas vägar korsats 45 år tidigare och har varandras blod på händerna.
Med rika referenser till Bulgakov gestaltar berättelsen den skugga relationen till Ryssland kastat över Ukraina, och ger därmed en del av bakgrunden till invasionen 2022.
Henrik Brändén är biolog, vetenskapsskribent och föreläsare. Hans senaste böcker är Populärvetenskapens poetik och retorik (2021), Immunförsvaret och viruset. Att förstå coronapandemin (2021) och Själens biologi och vår fria vilja (2020). Samtliga utgivna på Celanders förlag.
Sedan trettio år har han släkt i Ukraina och har visats mycket i landet. Oksana och Andrej är hans debut som skönlitterär författare.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone