Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Min är hämnden
Isbn: 978-91-8978-257-0
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Min är hämnden

En ung kvinna hittas våldtagen invid en strand. Hon vaknar upp på sjukhuset, men väljer att inte berätta vad som hänt och polisanmäla händelsen, trots att hon minns allt. Kort senare hittas en man mördad, med könsorganen avskurna. Några dagar senare sker ännu ett mord och en äldre man hittas mördad.

Stella Carlsson Wallin hamnar av en tillfällighet på avdelningen för grova brott, direkt efter avslutad polisutbildning. Hennes bakgrund förföljer henne, och utmanar hennes etiska kompass, i polisens jobb att hitta en seriemördare.

Vad har den våldtagna kvinnan, hennes mor och moders psykoterapeut egentligen för koppling till varandra och hur är de inblandade i den mordvåg som har skett i Stockholm på kort tid?

De fyra kvinnorna har alla dolda sidor hos sig själva, som de inte vill ska komma fram. Vartefter hemligheterna blottas knyts banden mellan kvinnorna samman utan deras vetskap. De har olika bakgrunder och olika problem att brottas med, och de har alla på olika sätt ett avvikande förhållande till män.

Min är hämnden är ett kriminaldrama som tar sin början i en grov våldtäkt och eskalerar till en serie med mord, komplicerade relationer och mörka hemligheter som kommer upp till ytan. Det är den första boken i en kommande serie om seriemördare där handlingen utspelar sig i Stockholm och Östersund.

Författaren AC Bernervall är född och uppvuxen i Östersund, och är idag bosatt i Stockholm, vilket bland annat märks genom de autentiska miljöbeskrivningarna. 

Redaktörens kommentar:
En välskriven story och som läsare dras man med in i handlingen och det är svårt att sluta läsa. Flera intriger är uppbyggda kring våldtäkter, men sen utvecklas handlingen med mord och familjerelationer. Det är bra berättat och skickligt uppbyggt. Dialogerna flyter fint och är välformulerade. Ett riktigt bra manus. Att använda Twitter och Flashback med alla kommentar är också bra gjort.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone