Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Inget ska växa över mig
Isbn: 978-91-2717-807-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Inget ska växa över mig

"Jenny är lätt att identifiera sig med och glappet mellan de som fascineras av arbetarklassen och de som lever i den skrivs fram på ett väldigt skickligt sätt. En välarbetad roman som fastnar hos läsaren."
BTJ

”Berätta något om din familj, om Sörede”, ber han mumlande sömndrucket, ”jag behöver tänka på någonting annat än mitt arbete.”

Jenny är inflyttad till Stockholm. Det är staden som under hennes uppväxt har representerat framtiden. Här finns kulturen, karriären, kanske möjligheten att förvandlas? Kvar på den insomnade uppväxtorten finns föräldrarna som inte alls förstår vad hon drömmer om och de yngre systrarna som hon en gång skulle erövra världen med.

Men att fylla det som ekar tomt inom henne med något som känns mer verkligt är svårare än Jenny trodde. På jobbet är hon driven och duktig men berättelserna hon mejslar fram där handlar om att sälja produkter. Sin egen berättelse är hon mer osäker på. När hon träffar Sebastian, forskarstudenten med alla teorier, får hennes vaga tillvaro konturer samtidigt som skillnaderna mellan dem skapar förvirring. Han rör sig ledigt i världen, pratar lika självklart om New York som Paris. För honom framstår Jennys bakgrund som en exotisk tillgång, men vad vet han om det? Om hennes liv och om vad saker kostar?

Hur gör man för att vara nära en annan människa, bortom alla bilder och föreställningar om sig själv och om andra?

Inget ska växa över migär en kärlekshistoria för vår tid. Det är en mollstämd berättelse om längtan och identitet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone