Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Koll på rasism
Isbn: 978-91-8077-004-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 50 minuter

Ljudbok

Koll på rasism

Rasism betyder olika saker för olika människor och tar sig olika uttryck i olika delar av världen. Rasism och bilden av densamma har också förändrats över tid. Koll på rasism är skriven för att ge kunskap om vad rasism kommer ifrån och hur det kan se ut idag. Boken beskriver vilka som ofta blir utsatta för rasism och tar upp frågor kring vad det beror på och hur det kan kännas? Boken beskriver också vad man kan göra mot rasism.

Anna Adeniji har mångårig erfarenhet av mångfaldsarbete och har arbetat som forskare och lärare på Södertörns högskola och Linnéuniversitetet, samt haft anställning på Diskrimineringsbyrån Uppsala. För Nypon har hon nu skrivit den viktiga boken Koll på rasism. En lättläst faktabok om ett svårt och omtalat ämne.

Koll på ...är en serie lättlästa faktaböcker som väcker läslust genom att de presenterar många olika ämnen ur ett populärvetenskapligt perspektiv. Böckerna är rikligt illustrerade i färg och svartvitt. Svåra ord förklaras i marginalen, faktarutor ger extra fakta och roliga fakta. Böckerna har innehållsförteckning och register.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone