Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gatans lag
Isbn: 978-91-7949-583-1
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 1 timme 40 minuter

Ljudbok

Gatans lag

Rosario har varit med i det kriminella gänget Kungarna, men hoppade av när hans storebror blev mördad i ett gängbråk. Nu jobbar han i en butik, med chans att avancera. Han är sambo med Connie, och de väntar sitt första barn. Men så händer något som gör att Rosarios lugna tillvaro är ett minne blott.

Rosario njuter av sitt vardagliga liv. Han läser på vux några kvällar i veckan för att få slutbetyg. En dag tar Juan, en gammal kompis kontakt med honom. De pratar om Rosarios storebror, som blev dödad i ett bråk mellan Kungarna och fiendegänget Vandalerna. Juan kan inte förstå att Rosario aldrig hämnades mordet. Men så blir Rosarios sambo Connie attackerad, och Rosario måste agera ...

Gatans lag är skriven av William Kowalski, vars böcker har översatts till över 15 språk. Han skriver om viktiga men ibland också jobbiga ämnen, och skildrar dem på ett enkelt och realistiskt sätt. Berättelserna slutar oftast vackert och hoppfullt.

Bibliotekstjänst har sagt så här om en annan bok av författaren:

”William Kowalski bevisar att ett enkelt och lättläst språk inte behöver innebära att historien blir urvattnad och schematisk. Detta är en suggestiv berättelse och trots det korta formatet utspelas den under flera år.” (Pia Lindestrand, BTJ-häfte nr 19/2014)

Och om Kowalskis bok Förlorad frihet tyckte BTJ så här:

”Livet i fängelsestaden beskrivs utförligt så att läsaren får en tydlig bild av miljön och de förhållanden som råder. (...) Detta är en lättläst och spännande berättelse som lyfter fram vad som är viktigt i livet, hur människor reagerar i olika situationer och hur makt skapas och upprätthålls.” (Helene Ehriander, BTJ-häfte nr 20/2022)

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone