Jump to content
Cover for Soundtrack för blå änglar
Isbn: 978-91-8972-419-8
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: January 2023

E-book

Soundtrack för blå änglar

Amanda behöver ta tag i sitt liv. Som journalist på Motalabladet bevakar hon tråkiga kommunala möten om dagarna, och på helgerna undviker hon sina vänner genom att mangla lakan i tvättstugan. Hon gömmer oöppnade inkassobrev i kökslådan och hennes älskade elgitarr samlar damm på vardagsrumsväggen. Hur blev det så här?

För mindre än ett år hade hon pojkvän och en lovande journalistkarriär. När hon inte uppträdde med vännerna i åttiotalsglammiga bandet Sammy & the foxes hängde de på Gertruds kafé. Det var innan allt rämnade. Innan hon blev varse att vissa människor inte är vad de utger sig för att vara.

Barndomsvännen Julian märker att något måste förändras och tjatar med Amanda på en Barcelonaresa. Föga anar hon att en spådom och nya bekantskaper på en vinbar ska skaka om hennes liv från grunden. Kan hon bli den levnadsglada person hon en gång var? Och kan det mystiska brevet som dykt upp i brevlådan lösa hennes ekonomiska problem?

Soundtrack för blå änglar är en feelgood med lika delar värme och svärta, kryddat med en stor portion humor och en gnutta glamour. Det handlar om vänskap, ångest och modet att våga möta sina rädslor. Om kärleken till musik och livets märkliga sammanträffanden som inte alltid låter sig förklaras.

 Monica Wiksten Gideonsson utbildade sig till journalist vid Bona Folkhögskola i Motala under nittiotalet. Efter utbildningen tog ödet henne tillbaka till de norrländska hemtrakterna, där hon idag verkar som frilansskribent och kulturarbetare. Hon bor nu strax utanför Lycksele med sin man, son, katt och hund. Som huvudkaraktären Amanda i debutromanen Soundtrack för blå änglar har hon spelat i rockband. Om somrarna har Monica återvänt till Motala för att besöka vänner och ta del av stadens kulturarv.

 Röster från testläsare:

”Testläser Monica Wiksten Gideonssons manus och är helt såld! Shit vilken bok det här kommer att bli!”
Lena Lindgård, författare (Ljuva känslor i blomsterbutiken, Lind & c:o.)

 

”Trevlig, underhållande läsning och när jag pausat vill jag läsa vidare - redan på sidan tio är jag helt inne i manuset!” Annelie Mannerström, författare (Ingen konst att falla för dig, Seraf förlag.)

 

”Jesus Chrysler!!! Dels uttrycket - heeeelt underbart! Och dels din berättelse - helt underbar!”
Malin Lundskog, författare
(Mariannes mirakler, Ekström & Garay.)Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone