Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fälttävlanslägret
Isbn: 978-91-7634-869-7
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: januari 2023
Uppläsare: Carl Berglund
Length: 4 timmar 26 minuter

Ljudbok

Fälttävlanslägret

Ali ska åka på fälttävlansridläger med sina kompisar Bojan och Kalle. Trots att de har ridit på ridskola i tre år har det tagit ganska mycket övertalning innan deras föräldrar gått med på att låta dem åka. Alis föräldrar tycker det låter farligt, Bojans föräldrar (eller åtminstone pappa) tycker att ridning är en tjejsport och Kalles pappa kan inte komma över sin besvikelse att ingen av hans barn vill spela fotboll trots att han är fotbollstränare. Men nu ska deras dröm till slut gå i uppfyllelse!

Grabbarna har tittat på otaliga youtube-klipp med världseliten och deras ädla hästar, så besvikelsen blir stor för Ali när lägerhästarna delas ut och han inser att hans partner under de närmaste tio dagarna är en norsk fjordhäst. De andra försöker hålla sig för skratt.

Alis lägerupplevelser med Dagslys, även kallad Dagge, förändrar en hel del och det visar sig att det är dumt att ha fördomar!

"Mycket bra!" tycker BTJ. "Fälttävlanslägret är en fin bok om hästar och vänskap, lagom för barn i mellanstadieåldern som läser med gott flyt."
Lektör Camilla Appelgren, BTJ-häfte 9:2022


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone