Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad
Isbn: 978-91-2718-108-3
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad

”Vi håller på att nå en social tipping point. Fyra krafter – sociala rörelser, en ny ekonomisk logik, teknisk utveckling och politiskt handlande – håller redan på att knuffa samhället över en tippningspunkt som gör att vi hamnar i självförstärkande goda cirklar, i ”En jord för alla”-värld.”

För fem decennier sedan chockade bokenTillväxtens gränservärlden genom att visa att befolkningsökning och industriell tillväxt hotade mänskligheten.

Idag inser allt fler att vi balanserar på randen till avgrunden: Jorden har passerat flera gränser för hållbarhet och en utbredd ojämlikhet orsakar instabilitet såväl på planeten som i samhället. Det är lätt att känna att det inte finns någon utväg. Finns någon väg framåt? En jord för alla är en hoppfull plan för en bättre framtid.

Genom att använda kraftfull datormodellering presenterar en ledande grupp forskare och ekonomer från hela världen fem vändpunkter som skulle möjliggöra välstånd för alla på jorden under en enda generation. En tydlig väg framåt för att starta om vårt globala ekonomiska system så att det fungerar både för människor och den plats vi lever på.

En jord för allavisar en djup vision för osäkra tider och en karta för en bättre framtid. Den är en överlevnadsguide för mänskligheten som är obligatorisk läsning för alla som är intresserade av livet på vår bräckliga planet.

“An extraordinary book at an extraordinary time”
Ban Ki-moon

“Essential reading”
Thomas Piketty



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone