Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Arsène Lupin och drottningens halsband
Isbn: 978-91-7949-515-2
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Deckare & spänning Lättläst
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 24 minuter

Ljudbok

Arsène Lupin och drottningens halsband

En rik familj äger ett dyrbart halsband som en gång tillhört Frankrikes drottning. Halsbandet används sällan och förvaras oftast i ett bankfack. Men vid speciella tillfällen plockas halsbandet fram, och vid ett sådant tillfälle blir det givetvis stulet. Ingen förstår hur stölden kan ha gått till eftersom halsbandet förvarats i en liten alkov i direkt anslutning till de rika makarnas sovrum. Gåtan lämnas olöst och åren går. Inte kan väl Arsène Lupin ha något med detta att göra?

Berättelserna om Arsène Lupin, gentlemannatjuven, är tidlösa. Lupin är en mestadels glad och charmig skurk, som ofta verkar minst lika intresserad av att överraska och överlista som av själva kuppen.

Arsène Lupin och drottningens halsband är den femte boken i serien.

Bokens författare, Maurice Leblanc, arbetade som journalist i Paris. Efter att ha skrivit ett antal romaner och noveller utan att ha nått någon större framgång, skapade han Arsène Lupin, som blev en omedelbar succé. Under årens gång har det också gjorts ett antal filmer och teve-serier om Lupin.

I BTJ:s häfte nr 5/2022 stod det så här om en av de föregående böckerna om Lupin:

”Berättelserna om Lupin är fortfarande både läsvärda och underhållande och denna lättlästa version fungerar fint.”

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone