Jump to content
Cover for  Lucrezias porträtt
Isbn: 978-91-8897-977-3
Publisher: Sekwa förlag
Category:
Novels
Accessible since: December 2022

E-book

Lucrezias porträtt

Uppslukande historisk roman om en ung kvinnas kamp för överlevnad 

Florens, 1550-tal. Lucrezia de Medici, en av storhertigens döttrar, är tillfreds med sin tillbakadragna tillvaro i palatset. Hon smyger runt i husets hemliga gångar och tecknar och fantiserar flitigt. Men när en av hennes äldre systrar oväntat dör, hamnar Lucrezia plötsligt i rampljuset - hon blir tvungen att gifta sig i systerns ställe. 

Lucrezia kastas in i en förvirrande och ovälkomnande värld där hon har svårt att förstå vem hennes nyblivne make egentligen är. När hon sitter modell för sitt bröllopsporträtt blir en sak oroväckande tydlig: det är hennes ansvar att se till att det finns en arvinge som kan säkra familjens framtid vid makten. 

Maggie O'Farrell målar upp en kristallklar bild av renässansens Italien, och skildrar med sällsam inlevelse en ung kvinna i hertigdömets gyllene bur och hennes kamp för överlevnad.   

"Detta är en storslagen berättelse där människorna i historien stiger fram ur tidens dunkel och får liv, väl tecknade genom författarens uttrycksfulla språk och fantasieggande beskrivningar. En berättelse i många lager, likt en 1500-talsmålning." BTJ-häftet 24/2022, Birgitta Ehn Eliason

"O'Farrell är verkligen i en klass för sig." - Guardian

"En av vår tids mest intressanta romanförfattare." - Washington Post 

"Skickligt skriven och livfullt skildrat, boken är långt ifrån förenklad men har ändå en tilltalande enkelhet." - Guardian Book of the Day 

"En enastående författare med en djup förståelse för vad som binder människor samman." - Observer 

"I O'Farrells händer får historiska detaljer liv." - Spectator

Maggie O'Farrell är den kritikerrosade författaren bakom bästsäljare som HamnetEtt hjärtslag från döden och Sommaren utan regnLucrezias porträtt är hennes tionde roman, och den efterlängtade återkomsten efter succén med den historiska romanen Hamnet, som bland annat vann Women's Prize for Fiction. 



Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone