Jump to content
Cover for Undersköterskan
Isbn: 978-91-8975-623-6
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: November 2022
Narrator: Åsa Persson
Length: 6 hours 60 minutes

Audiobook

Undersköterskan

Vården har bekymmer. Vi blir allt äldre i vårt land och den medicinsk tekniska utvecklingen skenar. Det skapar nya verktyg och mediciner, som ibland ger otroliga möjligheter att rädda liv och förbättra människors livskvalitet, men ofta till stora kostnader. De olika professionerna samarbetar för att skapa en bra vård, men villkoren ifrågasätts och en del väljer att lämna sitt yrke. 

Författaren till denna bok har valt att ägna sitt liv åt vården i rollen som undersköterska. Hon beskriver vårdarbetet inifrån på ett varmt och respektfullt sätt och visar samtidigt hur vårdens oglamorösa vardagsarbete kräver stora kunskaper, social empati och ett stort engagemang för patienterna. Hennes dokumentära och närgångna berättelser ger en bred inblick i vårdarbetets olika delar. 

Boken blandar dessa bilder från "vårdgolvet" med levande historier om kollegor och patienter ur hennes egna erfarenheter från utbildningarna till undersköterska till de många yrkesverksamma åren på olika sjukhus. Boken vänder sig till den som vill veta mer om vårdens villkor och den ger också blivande vårdarbetare en möjlighet att spegla sin utbildning i en erfaren undersköterskas erfarenhet och förhållningssätt. Läsaren får en tydligare bild av denna professions roll i det livsviktiga vårdarbetet och kan förhoppningsvis stödja nuvarande och kommande undersköterskor i sitt arbete på att skapa en större förståelse för deras viktiga roll i vår sjukvård.

Sigrid Grälls har arbetat i vården i nästan femtio år och startade sin karriär i mitten på 1960-talet. Hon har arbetat på ett flertal svenska sjukhus och är idag en aktiv pensionär med många ideella engagemang.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone