Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Järn bränner svagt
Isbn: 978-91-8973-659-7
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Järn bränner svagt

"Jag vill, efter min yttersta makt med liv och gods, beskärma den kristna tron och evangelium, och hålla och värja kyrkan och hennes tjänare vid sin frihet och frälse, stånda mot orätt och styrka frid och rätt och beskärma faderlösa och moderlösa barn, jungfrur, änkor och armt folk och vara trygger och tro mot min konung och mitt rike och rättfärdigt hålla och öva mitt ridderskap. Gud till heders, efter min bästa förmåga, så hjälp mig Gud.”


När den unge Troed Hjalmarsson dubbas till riddare av kungen, är han fast besluten att följa riddareden och använda sin makt till att sprida godhet. Med sin nya titel som riddare och borgen han ärvt från sin farbror, är han övertygad om att han kommer att lyckas. Hans öde vävs samman med fyra andra personer i 1200-talets Sverige. Erik Isaksson är en nyligen upphöjd väpnare som längtar efter att få visa sig värdig. De ärbara damerna Ingrid och Eva är döttrar till stormannen Casper Olofsson men är trots detta inte skyddade mot allt ont i världen. Den ensamstående modern Esmeralda kämpar med att försörja sig själv och sin oäkta son.


I Troeds kamp att göra det rätta, visar det sig dock vara svårare än han trott att veta vem som är den skyldige och oskyldige – onde och gode – och han får lära sig ett och annat om sig själv och den värld han lever i.

Järn bränner svagt är den första delen i serien Riddaren Troed.

 

Edla Lowbrink föddes den 11:e september 2004. Hon började skriva som ung och publicerade sin första roman vid
fjortonårsålder. Nuförtiden läser hon det humanistiska programmet och studerar ett ertal språk. Som författare är hon intresserad av medeltiden, 1800-talet och fantasy. Hennes andra passioner involverar att träna och sy kläder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone