Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Al-Qaidas krig
Isbn: 978-91-8050-150-7
Förlag: Historiska media
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: november 2022
Uppläsare: Lars Winclair
Length: 6 timmar 37 minuter

Ljudbok

Al-Qaidas krig

Det var en vacker, klar höstmorgon som för alltid förändrade historien. Runt om i världen följde miljontals chockerade tv-tittare hur två skyskrapor på Manhattan rammades av passagerarplan för att sedan rasa samman i enorma moln av damm, rök och sot. Få förstod då vilka enorma konsekvenser terrorattentaten skulle få.

Över tjugo år har gått men fortfarande lockar budskapet från Usama Bin Ladin och hans terrororganisation al-Qaida nya efterföljare. Hur kunde en saudisk miljonär i en grotta i Afghanistan övertala unga muslimer att offra sina egna liv och begå massmord i religionens namn? Hur uppstod hans dödsbringande ideologi?

Journalisten Jens Nordqvist skildrar i Al-Qaidas krig Mellanösterns och islams historia sedd ur Usama bin Ladins och andra ledande jihadisters ögon. Med hjälp av deras egna texter, dokument och brev söker han efter svar på hur den våldsbejakande islamismen uppstod och utvecklades. Boken är den första delen i Jens Nordqvists trilogi om hur den 11 september 2001 förändrade världen. De två kommande delarna handlar om kriget mot terrorismen och framväxten av Islamiska staten.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone