Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Olle
Isbn: 978-91-8973-900-0
Förlag: Media 24 / Digibook
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

Olle

I romanen ”Olle” ger Krister Lumme förhistorian och bakgrunden till romansviten om Thomas Luma genom att skildra sin faders liv.

Traumatiserad efter en torpedering ute till havs kommer den unge sjömannen Olle tillbaka till sin hemö Åland. Ensam, ångestfylld och med en begynnande schizofreni planerar han för en framtid efter kriget.
Under en dramatisk kväll på krogen träffar han Sally, hon blir gravid och de bestämmer sig för att skapa en framtid tillsammans.

Olle kämpar hårt för att kunna ge sin familj ett bra liv men får allt svårare att hålla sig kvar i verkligheten.

När katastrofen är ett faktum blir konsekvenserna ödesdigra för hela den unga familjen.

Om författaren 
Krister Lumme är född på Åland 1946 och tillbringade hela sin barndom på ett åländskt barnhem. Från 6 års ålder fram till dess han fyllt 15 år, uppfostrades han i kristen anda och nit vilket han även skildrar i sin första roman om Guds lilla barnaskara.

Efter vistelsen på barnhemmet flyttade han till Sverige femton år gammal. Krister återvände några år senare till Åland för att gå till sjöss. Han arbetade sedan på åländska och svenska fartyg under 20 år.
Idag är han pensionär, bosatt i Mariefred. Under sitt aktiva liv efter sjömanslivet arbetade som fastighetsskötare och brandförman. Krister Lumme är politiskt och fackligt aktiv.

Mer information om författaren finns på hemsidan http://www.lumme.info

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone