Jump to content
Cover for Postrån - tur och retur
Isbn: 978-87-2851-750-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture True Crime
Accessible since: September 2022
Narrator: Ove Ström
Length: 52 minutes

Audiobook

Postrån - tur och retur

Den 15 augusti 1980 rullar en nästan fabriksny Honda 750 ljudlöst in bakom postkontoret Malmö 28. Två ynglingar äntrar området utan att väcka någon större uppmärksamhet, trots att deras huvuden är täckta av både rånarluvor och motorcykelhjälmar. De väntar på att klockan ska slå 11 då postbilen som ska visa vägen in i postkontoret ska anlända.

Föraren till bilen blir misstänksam när han ser de båda ynglingarna. När personalen på insidan börjar öppna garagedörren åt honom stänger han den genast, en skugga bakom honom har gjort honom varse om att de unga männen har ondskefulla syften. När han vänder sig om står han öga mot öga med en av rånarna, och stirrar rakt in i hans kalla blick som syns igenom glipan i rånarluvan.

Polisen larmas, och rånarna försvinner. Men snart inkommer nya larm om liknande brott. Inom kort är polisen i fullskalig jakt på vad som bedöms vara två ytterst farliga män med allt att vinna och inget att förlora.Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone