Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Har vi råd med männen
Isbn: 978-91-2717-103-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Har vi råd med männen

Åsa Moberg föddes i Piteå 1947, växte upp på Lidingö och flyttade 1965 till Vitabergsparken i Stockholm. 1969 blev hon en del av gröna vågen och har sedan dess bott i svenska utkanter i Uppland, Dalarna och sedan 2003 i Skåne.

Hon blev uppmärksammad som ung krönikör i Aftonbladet revoltvåren 1968, en fast anställning som upphörde efter strider om kärnkraften vid folkomröstningen 1980. Hon återkom som frilans 1986, med daglig tv-kritik, inlägg på kultursidorna, hos kvinnoredaktionen och på sidan ”Personligt” i söndagsbilagan. Hon tycker fortfarande att en stor fördel med en kvällstidning är att där finns plats för hela verkligheten.

Listan över tidningar och tidskrifter som hon medverkat i är lång. I mer än tio år skrev hon krönikor i SKR:s tidskrift Dagens Samhälle, nu i Helsingborgs Dagblad. Hon förekommer också i Dagens industri och tidskriften Balder.

Har vi råd med männeninnehåller texter från hela hennes liv som skribent, med återkommande teman som kvinnokamp, kärnkraft och psykiatri. Några av Åsa Mobergs 23 böcker har blivit mycket uppskattade av kritik och läsare, till exempelSimone och jag – tankar om Simone de Beauvoir(1996),Adams bok(med Adam Inczèdy-Gombos, 1999),Hon var ingen Florence Nightingale – Människan bakom myten(2007) och självbiografinLivet(2017).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone