Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rätten till sex
Isbn: 978-91-2716-279-2
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Rätten till sex

Hur ska vi tänka kring sex? En förment privat handling, en personlig preferens formad av yttre krafter. En plats där njutning och etik kan dra åt skilda håll. Hur ska vi prata om sex? Sedan Metoo är samtycke ramen för att uppnå sexuell rättvisa. Ändå är samtycke ett trubbigt verktyg. För att förstå sex i all dess komplexitet – dess djupa ambivalens, dess förhållande till kön, klass, etnicitet och makt – måste vi gå bortom ja och nej, önskat och oönskat.  Amia Srinivasans debut hjälper oss att göra just det.

IRätten till sexfördjupar hon sig i betydelsen av sex i vår värld. Hon blickar tillbaka till en äldre feministisk tradition som inte var rädd för att tänka på sex som ett politiskt fenomen. Hon diskuterar en rad problematiska relationer – mellan diskriminering och preferenser, pornografi och frihet, våldtäkt och rasistiska orättvisor, straff och ansvarsskyldighet, njutning och makt, kapitalism och befrielse.

Rätten till sexär en provokation och ett löfte, som vrider och vänder på många av våra mest angelägna diskussioner  kring relationer och makt, och frågar sig vad det innebär att vara fri.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone