Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livat på Lingonvägen - Sura gubben
Isbn: 978-91-7987-764-4
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Louise Löwenberg
Length: 2 minuter

Ljudbok

Livat på Lingonvägen - Sura gubben

Familjen på Lingonvägen ska äta middag. Men katten Sotis vill inte ha något. I stället smiter hon över till den sura gubben som bor i huset bredvid. Ester och Igor skyndar efter för att stoppa Sotis, men katten är redan inne hos grannen. Vad ska de göra nu? Sura gubben har tagit deras katt, de vill ha tillbaka Sotis!

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de yngsta läsarna. Böckerna kan läsas av barnen själva eller tillsammans med en vuxen. Matilda Salméns sprudlande illustrationer i fyrfärg ger stöd åt texten och tilltalar både barn och vuxna.

Böckerna är indelade i fyra nivåer – röd, blå, gul och grön. En långsamt ökande svårighetsgrad ger läsaren möjlighet att lyckas. Sura gubben är på nivå blå.

Janina Kastevik och Sarah Utas, som skapat serien, är systrar och delar ett stort intresse för böcker och läsning. Janina är barnboksförfattare, jurist och trebarnsmamma. Sarah är barn- och ungdomsbibliotekarie med många års erfarenhet av barnlitteratur och läsfrämjande.

Illustratören Matilda Salmén har jobbat som barnboksillustratör sedan 2006. Hon har illustrerat drygt hundra böcker och tycker att hon har världens roligaste jobb!

Sagt om Sitt i båten!:

Sitt i båten! är en härlig berättelse i det lilla formatet med lagom action. /.../ Det är en berättelse som skapar läsglädje hos nybörjaren. - Agneta Warheim, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone