Jump to content
Cover for Bombmannen från Gladsaxe
Isbn: 978-87-2849-509-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture True Crime
Accessible since: September 2022
Narrator: Iggy Malmborg
Length: 49 minutes

Audiobook

Bombmannen från Gladsaxe

I nio månader mellan 1977 och 1978 levde köpenhamnsborna i konstant fruktan för den bombman som härjade fritt i stadens nordvästra delar.

Allting börjar med en bomb som exploderar i en telefonkiosk och skadar en ung kvinna. Bombdelarna undersöks och det fastställs snart att bomben var hemmagjord. Till polisen kommer även ett brev från gärningsmannen, i vilket han påstår sig ha mer raffinerad smak än tidigare kända bombare i staden. 'Det finns inga fingeravtryck på detta papper, spara er energi', avslutas brevet med.

Snart exploderar fler bomber i området, och det är tydligt att det är samma förövare som står bakom explosionerna. Polisen börjar bli desperata, och tar i förebyggande syfte bort dörrarna till telefonkioskerna för att omöjliggöra flera dåd.

Jakten på bombmannen skulle bli en av köpenhamnspolisens mest intensiva utredningar någonsin och här berättar de medverkande poliserna om fallet och dess upplösning.Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone