Jump to content
Cover for Minnen och fantasier - Lättlästa noveller (Lättläst)
Isbn: 978-91-8899-336-6
Publisher: LL-förlaget
Category:
Short stories For emergent readers
Accessible since: August 2022
Narrator: Marika Bergström
Length: 2 hours 37 minutes

Audiobook

Minnen och fantasier - Lättlästa noveller (Lättläst)

De lättlästa novellerna i Minnen och fantasier är skrivna av sju deltagare i skrivargruppen på Kulturcentrum Skåne i Lund, en kreativ kulturarbetsplats för personer med intellektuell eller kognitiv funktionsvariation. Gruppen har under flera år fördjupat sig i skrivande i olika genrer. Det senaste året har de fokuserat på noveller och arbetat utifrån olika teman som minnen, kärlek, rädsla, sorg och fantasi.

Skrivargruppen har letts av kulturpedagogen Jenny Friman, författare till boken Bokcirkel i lättläst, och skrivpedagogen Åsa Söderling. Resultatet är nio noveller med tydliga författarröster och stor bredd i både stil, genre och lättlästnivå. En samling där de flesta läsare kan hitta något som väcker läslust!

"Vår övertygelse är att personer med kognitiva/intellektuella funktionsvarianter har mycket att tillföra kulturlivet och att konstnärligt skapande befrämjar kreativitet och utveckling hos var och en." Kulturcentrum Skåne. 

Boken innehåller även korta texter där varje författare ger sina tankar om skrivande och tips till andra som vill börja skriva. Författarna i gruppen är Malin AnderssonJossan AntonssonPeter ArnesonElias EdénEva HenrikssonTove Larsson och Alice Lundh Papiernik.

Lättlästnivå: 2 - lättare och 3 - lätt


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone