Jump to content
Cover for A som i Agnes
Isbn: 978-91-9844-867-2
Publisher: Kreagrafen
Category:
Short stories
Accessible since: August 2022
Narrator: Anna-Carin Collin
Length: 24 minutes

Audiobook

A som i Agnes

Hur får man tiden att gå i en nattöppen bokhandel i en avkrok som Gud glömde? Agnes vill flytta hemifrån. Långt bort. I alla fall till Oslo. Trots att hon inte tror på Harrys idé att ha nattöppet, låter hon sig övertalas att stanna kvar och hjälpa till i butiken utan kunder. Inte mycket händer, men en kväll kliver Paul in genom dörren. 

Novellen ”A som i Agnes” handlar om att stå på tröskeln in i vuxenlivet, och att man till slut måste släppa taget om det gamla. Med den här berättelsen vann författaren AC Collin första pris i Ekström & Garays stora novelltävling våren 2022. 

Juryns motivering: ”En välskriven berättelse som med sitt bildrika språk och sin genuina persongestaltning tar läsaren i handen genom ett galleri av längtan, sinnesintryck och fantasier från en nattöppen bokhandel i en värmländsk avkrok som andas hela världen och vidare därifrån, bortom själva novellen.” 

Författaren AC Collin debuterade 2015 med romanen ”Mamma kom aldrig hem”. Hon har skrivit barnboksserien om Majas mysterier, utgiven av Storytel Kids och B.Wahlströms förlag, och finns representerad i flera novellantologier. Novellen ”A som i Agnes” ingår tillsammans med de övriga vinnarnovellerna i en antologi som släpps hösten 2022. 

 

Produktion ©Kreagrafen 2022
Musik: ”Lonely Drive Home” av Humans Win, Storyblocks


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone