Hoppa till innehållet
Omslagsbild för tonårspar har kul på allmän plats
Isbn: 978-91-2717-552-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2022

E-bok

tonårspar har kul på allmän plats

Det finns en video av min son med en flicka. På internet. Vi vet inte vem som har lagt den där. Det är en dålig sorts video.

Familjen har köpt en ny bil. En vit Honda Civic, något grannarna kommer lägga märke till. Men äldste sonen Sreenath verkar inte bry sig och beter sig konstigt.

När den yngre brodern, som är romanens berättare, får reda på vad som har hänt vet han först inte vad han ska tro. Sreenath och hans flickvän Anita har träffats utomhus, en vanlig praktisk lösning för unga indiska par utan eget utrymme hemma. Och någon har filmat dem med sin mobil när de har sex. Nu har klippet hamnat på en porrsajt och antalet visningar tickar uppåt minut för minut.

Snart har alla sett det. Det ställningskrig som följer, med Sreenath och Anita på ena sidan och föräldrarna på den andra, blir en smaskig story för medierna om generationskonflikt.

Men under de självsäkra uttalandena döljer sig en långt mer komplicerad berättelse om skam och mänsklig förtvivlan. Det som står på spel är inte bara social status, utan banden i en familj.

Denna fenomenala debut är rolig, sorglig och tankeväckande.”Skam”, säger Jayan i en intervju, ”ligger bakom det mesta vi gör i Indien. Det är det jag undersöker.”

Aravind Jayan (f. 1994) växte upp i Trivandrum och är idag bosatt i Bangalore. Han är tidigare publicerad i ett flertal indiska tidskrifter och nu kommer hans debutroman på flera europeiska språk.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone