Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 'Rottenikken'
Isbn: 978-87-2842-787-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik True Crime
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Elin Mohede
Length: 1 timme 13 minuter

Ljudbok

'Rottenikken'

''Om du inte är snäll, så kommer Rottenikken och tar dig!' Hur många olydiga barn från krigstiden är det inte som idag kan minnas detta hot från sina föräldrar? Rottenikken - Rolf Erling Knutsen - är en av de märkligaste personerna i norsk rättshistoria.'

Knutsen härjade som värst i norska Telemark när landet var under tysk ockupation. Den norska allmänheten lärde känna honom genom sensationellt dramatiska tidningsartiklar, och hans våldsamma rykte användes av nazisterna i skrämselpropagandan mot den norska motståndsrörelsen. Andra menar att han var en äventyrare som i de gamla sagorna.

Med sitt småkriminella förflutna och den tjusande dragningskraft han hade på sin omgivning, och speciellt kvinnorna däri, han han blivit en legendarisk figur i hemlandet Norge. Här berättas den sanna historien om Rottenikken.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone