Jump to content
Cover for Badfluence? Makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier
Isbn: 978-87-2830-769-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture Social and cultural history Humanities
Accessible since: April 2022
Narrator: Anna Thiam
Length: 7 hours 38 minutes

Audiobook

Badfluence? Makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier

"Är det ett skämt att du och dina kollegor sitter och anmäler mina inlägg på instagram? FUCK THAT!".

Hatet väller fram på sociala medier. Mottagarna? Yasmine Winberg och Julia Lundin, båda journalister på tidningen Resumé, som har anmält 14 influencers och 18 inlägg till Reklamombudsmannen för att få en tydligare klarhet i vad som gäller när det kommer till reklammärkning i sociala medier.

Influencers är vår tids nya älsklingar, men också tidernas minst granskade makthavare. Till sina miljoner följare erbjuder de rabatter på plastikingrepp så du kan se ut precis som din idol, lyfter den där energidrycken som bara är sååå god, och botar corona med fiskolja. En miljardindustri, som har fått härja fritt utan att någon hållits ansvarig.

I 'Badfluence?' har journalisterna Julia Lundin och Yasmine Winberg – med hjälp av experter, forskare och influencers själva – undersökt en värld av makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier.

Julia Lundin och Yasmine Winberg är journalister, och har båda utsetts till till "Årets Journalist" år 2019, ett pris som delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter. Deras bokdebut 'Badfluence?' gavs ut första gången 2020 och har sedan dess uppdaterats för ljudboksformatet.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone