Jump to content
Cover for Klass 7B - Det som gör ondast
Isbn: 978-91-8960-571-8
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: April 2022
Narrator: Pernilla Gesén
Length: 4 hours 29 minutes

Audiobook

Klass 7B - Det som gör ondast

Eleverna i klass 7 B är inne på sin andra och sista termin. Livet består av allt ifrån sportlovsplaner till stora livsförändringar. 
I den sjunde delen av serien om klass  7B fortsätter vi följa Hanna. Hon befinner sig i en nedåtgående spiral av ätkontroll och ensamhet och stänger ute allt och alla som hotar att förstöra den dröm hon har att gå ner i vikt och få en perfekt kropp. Då har hon kontroll och allt ordnar sig. Men det gör det ju inte. Tvärtom. Och när Hanna ser hur en skolkompis blir allvarligt sjuk av sin anorexi inser Hanna långsamt att hon måste se sanningen om sig själv. Och från oväntat håll får hon stöd att det stora steget mot att bli frisk.

Det känns som Paulinas värld har rasat samman i alla fall inom familjen. Plötsligt är hennes pappa en svikare som bedrar mamma och skilsmässan är ett faktum. Men bra saker händer också, Kalle visar sig vara en riktig kompis nu när Paulina har det jobbigt och de pratar med varandra som det gjorde förut, när de var yngre och bästa kompisar!

Nicolas och Rozanna har varit bubbligt, romantiskt kära i varandra länge nu. Men när Rozanna inte vill följa med till Alperna på sportlovet, blir Nicolas orolig. Tänker hon göra slut? 
Rozanna börjar faktiskt reta sig på det mesta med Nicolas hon kan inte hjälpa det. Och när bandet hon spelar i får en spelning i Göteborg väljer hon så klart att åka dit, trots att hon lovat Nicolas att följa med till Alperna. Bandet är ju viktigt! Men väl i Göteborg inser hon att det kanske inte bara är känslorna för bandet som betyder något för henne.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone