Hoppa till innehållet
Omslagsbild för STRESS – Binaural Beats meditation för avslappning och stresshantering
Isbn: 978-91-8951-021-0
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 1 timme 1 minut

Ljudbok

STRESS – Binaural Beats meditation för avslappning och stresshantering

Detta ljudvågsprogram, som ingår i en växande serie med program, är specialutformat för stress och djup avslappning..

Gör som miljontals nöjda människor världen över! Använd en kombination av musik och Binaural Beats för att förbättra din hälsa, din livskvalitet och för att uppleva djup avslappning.

Oavsett om du vill meditera, lindra stress och ångest, förbättra självförtroendet, öka fokus och produktivitet, förbättra din sömn eller minska smärta och spänningar i din kropp, är vår specialprogrammerade musik med ljudvågor en beprövad naturlig terapi för att hjälpa till att hantera ett brett spektrum av problemområden.

För att lindra symptomen på stress kan du få följande fördelar av att lyssna på Binaural Beats med alfa-, delta- och thetavågor: frigörande av serotonin, dopamin och endorfin, ett djupt avslappnat tillstånd, förbättrat humör, förbättrad motivation, förbättrad sömncykel, ökat fokus och minskad ångest.

Vi vet alla hur lugnande det kan vara att lyssna på meditationsmusik för ångest och avslappning. Och den goda nyheten är att studier har visat att lyssna på specialanpassad musik kombinerat med Binaural Beats har en positiv effekt på vårt sinne. De binaurala slagen synkroniseras med hjärnvågor och hjälper i sin tur till att synkronisera hjärnhalvorna. Det är en helt säker och mycket effektiv metod för att skapa djupa känslor av inre lugn och avkoppling. Vidare främjas en allmän känsla av mentalt välbefinnande

Binaural Beats

Under senare år har teknologier utvecklats som kan framkalla hjärnvågstillstånd som bland annat lindrar stress och ångest, ökar fokus och produktivitet, förbättrar sömn och minskar smärta och spänningar. Tekniken bygger på musik som kombineras med Binaural Beats, ett konstant ljudvågsformat, samt i vissa fall, isokroniska toner, ett pulserande ljud med jämna mellanrum.

Din hjärna har fem olika typer av vågor. Generellt sett är lågfrekventa vågor kopplade till "delta" och "theta" tillstånd som ger djup avslappning, lindrar ångest, förbättrar sömnen och ger smärtlindring. Högre frekvenser ökar dina hjärnvågor till ett "gamma"-tillstånd som kan göra dig mer alert, fokuserad eller bättre på att kunna återkalla minnen. Mellanfrekvenser av vågor har kopplats till uppmärksamhet. Din hjärna går in i ett "alfa"-tillstånd (avslappnad medvetenhet) när ditt fokus vänder sig inåt som i meditation och stresslindring och ett "beta"-tillstånd (vårt normala vakna tillstånd) när din uppmärksamhet är inställd på världen omkring dig som i fokuserad uppmärksamhet, analytiskt tänkande och problemlösning.

Binaurala Beats förstärker eller undertrycker de olika kognitiva och emotionella funktioner som är förknippade med olika typer av hjärnvågor.

Den effekt som binaurala beats har på din hjärna (och ditt mående) beror helt på vilken frekvens som har inprogrammerats. Om du väljer detta program, att lindra stress, så tillhandahåller vi teknologin. Låter det magiskt? Det är faktiskt det. Googla gärna runt och hitta enorma mängder med begeistrade och positiva omdömen!

Teknologin kräver praktiskt taget ingen ansträngning från din sida och du kan dessutom uppleva positiva resultat mycket snabbt.

Lindra stress och slappna av med Binaural Beats

Detta program har programmerats och skräddarsytts med musik och Binaurala Beats för att främja mental balans. Självhjälpsprogrammet har visat sig vara effektivt för att lindra stress och ge djup avslappning. På grund av ett lugnare mentalt sinne kommer du också att uppleva en förhöjd känsla av belåtenhet, ökat självförtroende och bättre fokus. Programmet är avsett för regelbunden, daglig användning för dig som kämpar med stress och kanske även har återkommande känslor av panik, oro, ängslan eller ångest. 

Binaural Beats meditationsmusik är ett kraftfullt verktyg för avslappning och stresslindring. Programmet fungerar bara med stereohörlurar eller örsnäckor.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone